På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Dödsfallsintyg med släktutredning

Ett dödsfallsintyg med släktutredning visar när en person avled och vilka efterlevande personen har. Nuvarande och tidigare maka/make samt barn presenteras. Om något av barnen inte lever längre så visas barnbarn om det finns sådana. Behöver du styrka att du är syskon till den som avlidit så får du beställa utdrag från folkbokföringen på de föräldrar som är gemensamma där barn ska visas för att styrka att ni är syskon.

Du behöver ett dödsfallsintyg med släktutredning om du till exempel ska ansöka om efterlevandepension hos Pensionsmyndigheten. Även vissa försäkringsbolag kan vilja se intyget.

Beställ dödsfallsintyg

Ring 0771-567 567 och säg "beställa dödsfallsintyg" i talsvaret så kommer du till rätt handläggare.

Registrerat dödsfall

Ett dödsfallsintyg med släktutredning, och övriga intyg i samband med dödsfall, kan du få av Skatteverkets folkbokföring när dödsfallet är registrerat. Vi registrerar dödsfallet så snart vi har fått ett dödsbevis från en läkare eller ett sjukhus eller efter att vi har beslutat om dödförklaring.

Begravningsbyråer, begravningshuvudmän, banker, försäkringsbolag, pensionsbolag och krematorier kan även beställa och skriva ut den här typen av intyg på egen skrivare via Skatteverkets e-tjänst Dödsfallsintyg.

» Pensionsmyndighetens information om ekonomiskt stöd när en anhörig dörlänk till annan webbplats

Skatteverket

Till toppen