På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Fastigheter och bostad

Här har vi samlat information kring fastigheter. Du hittar bland annat information om rot- och rutavdrag, fastighetstaxering och det du behöver veta när du har sålt din bostad.

Fastighetstaxering

Under 2018 genomför Skatteverket en förenklad fastighetstaxering av Sveriges alla småhusfastigheter och den startar hösten 2017.

Rot- och rutarbete

Du kan få avdrag för arbetskostnad för en del renoveringsarbete (rot) och hushållsnära tjänster (rut). På sidorna om rot- och rutarbete kan du läsa om vilka villkor som gäller och om hur du gör för att få avdrag.

Försäljning av bostad

Här får du svar på vanliga frågor om vilka avdrag du kan ha rätt till, hur du räknar ut vinst eller förlust vid försäljningen och hur du enkelt e-deklarerar försäljningen.

Moms vid uthyrning av bostad

När du hyr ut din möblerade bostad tillfälligt till olika hyresgäster på ett sätt som liknar hotellverksamhet kan du bli skyldig att registrera dig och betala moms.

Skatteverket

Till toppen