startsida

Startsida

Ny i Sverige och ska arbeta

Det finns särskilda regler kring skatter och folkbokföring att tänka på för dig som är ny i Sverige och ska arbeta här som anställd.

Visa folkbokförda

I tjänsten Visa folkbokförda på samma adress kan du se och anmäla om någon obehörig är folkbokförd på din adress.

Ansök om jämkning

Du kan ansöka om jämkning när som helst under året. Då betalar du rätt skatt från början. Enklast är att använda vår e-tjänst för att ansöka om jämkning.

Kontrollera företag

Kontrollera att du anlitar ett seriöst företag. Hos Skatteverket kan du se om företaget är godkänt för F-skatt, registrerat för moms och som arbetsgivare.

Om du har sålt begagnat

Vid försäljning av saker du har använt för eget bruk behöver du bara deklarera inkomsten om din totala vinst är mer än 50 000 kronor på ett år.

I fokus

Kontroll av matbud

Skatteverket har kontrollerat hemkörning av mat från restauranger och har hittills beslutat om höjda skatter och avgifter på 77,7 miljoner kronor. Uppläggen som används är ofta avancerade.

Tipsa om fel

Att personer i Sverige är rätt folkbokförda och att rätt skatt betalas har stor betydelse för att samhället ska fungera. Därför är det viktigt att fel upptäcks.

Inkomst från sexuella tjänster

I sociala medier har vi fått frågor om prostituerades situation och vilka skatteregler som gäller för dem. Vi känner förståelse för prostituerades utsatthet men måste följa rådande skattelagar.

Skatteverket

Till toppen