På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Beställ kopia på bouppteckning

Skatteverket kan på begäran skicka en kopia på registrerad bouppteckning (bouppteckning, tilläggsbouppteckning eller dödsboanmälan). Det sker ingen bevakning på bouppteckningar som är på väg in utan beställningen kan endast göras när bouppteckningen är registrerad.

Bouppteckningen kommer automatiskt att skickas till den e-postadress du skriver in i beställningen. 

Så här beställer du en kopia

Skriv in  personnummer på den som avlidit och e-postadress dit bouppteckningshandlingen ska skickas. När du godkänner att Skatteverket lagrar din e-postadress, sparas den tills handlingen har skickats ut. Din e-postadress tas bort när du har fått handlingen.

Om du inte godkänner att Skatteverket lagrar din e-postadress kommer bouppteckningshandlingen inte kunna skickas ut via den här tjänsten. Du måste då kontakta en bouppteckningssektion genom Kontakta oss eller ringa 010–577 96 00.

När du har skickat in din beställning  får du inom några minuter ett mejl innehållande bouppteckningshandlingen. Om du inte får någon handling så kan det bero på att det inte finns någon bouppteckning på angivet personnummer eller att handläggning pågår. Du kan prova att beställa igen vid ett senare tillfälle. 

Om du har frågor eller funderingar

Det går inte att svara på mejlet som du får till svar. Har du frågor kan du kontakta oss via Kontakta oss eller ring 010-577 96 00.

Mejla handläggare, bouppteckninglänk till annan webbplats

Bouppteckning före år 2001

Bouppteckningar som är upprättade från och med 1 juli 2001 förvaras hos Skatteverket. Önskar du kopior på äldre bouppteckningar ska du vända dig till Riksarkivet.

Riksarkivet – beställning av bouppteckninglänk till annan webbplats

Skatteverket

Till toppen