På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Lägenhetsnummer

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.

Kontakta din fastighetsägare eller bostadsrättsförening om du inte vet vilket nummer din lägenhet har. Observera att fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen kan ha andra, egna nummer som används i den egna lägenhetsförteckningen.

Använd våra e-tjänster

Gör din flyttanmälan i e-tjänsten:

Lägenhetsregistret

Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns.

Lägenhetsregistret är ett nationellt register över Sveriges alla bostadslägenheter. Uppgift om vem som bor i lägenheten finns inte i lägenhetsregistret.

Kunskap om hur vi bor behövs för att ge bra underlag till beslut och forskning. För att Statistiska centralbyrån (SCB) ska kunna ta fram ny statistik om hushåll och bostäder i Sverige, har Lantmäteriet byggt upp detta lägenhetsregister. Statistiken behövs på nationell, regional och kommunal nivå för bland annat planering och resursfördelning. Uppgift om nya och ändrade lägenhetsnummer beslutas av kommunen och skickas till Lantmäteriet. 

Skatteverket

Till toppen