På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Mikroproduktion av förnybar el

Du som producerar el och matar in el du inte själv förbrukar till övriga elnätet, får under vissa förutsättningar skattereduktion för det. Om du dessutom säljer din överskottsel till övriga elnätet ska du betala moms på ersättningen när din momspliktiga försäljning är större än 30 000 kronor exklusive moms under ett beskattningsår. Det kan då även bli aktuellt med andra skatter som inkomstskatt och energiskatt beroende på hur mycket du säljer.

Momsbefrielse

Om din totala momspliktiga försäljning är högst 30 000 kronor exklusive moms under ett beskattningsår är du befriad från moms. För att du ska kunna bli befriad från moms får din momspliktiga försäljning inte heller ha varit mer än 30 000 kronor någon gång under de två närmast föregående åren. Om du är befriad och bara har sådan försäljning som är befriad från moms behöver du inte vara momsregistrerad. Om du redan är registrerad och uppfyller kraven för befrielse ska du lämna in en ändringsanmälan för att du ska bli befriad.

Skatteverket

Till toppen