På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Beställ personbevis

Här kan du skriva ut eller beställa ett personbevis. Personbevis är ett utdrag från folk­bokförings­registret som visar vilka uppgifter som finns om dig, till exempel namn, adress och civilstånd.

Ny rutin för personbevis från och med den 15 maj

Från den 15 maj 2017 slutar vi att lämna ut personbevis på servicekontoren och Skatteupplysningen slutar att faxa personbevis. Hitta och beställ själv personbevis på den här sidan.

Hämta hem personbevis

Här får du hjälp att hitta rätt personbevis för ditt ärende. Vissa personbevis kan du skriva ut direkt på din skrivare, andra behöver du beställa hem med posten.

Det finns olika personbevis eftersom de visar olika uppgifter och används i olika situationer.

Här har vi samlat information om födelsebevis, äktenskapsbevis och apostille-stämpel.

Se om nya uppgifter om dig har registrerats

Om du vill kontrollera ditt namn eller vilken adress du är folkbokförd på kan du logga in på Mina sidor. Under fliken Personuppgifter kan du även se uppgifter om ditt civilstånd och barn under 18 år som du är vårdnadshavare för.

Samordningsnummer

Du som har ett samordningsnummer kan inte beställa personbevis. Ring oss på 0771–567 567 och beställ ett utdrag om att du har tilldelats ett samordningsnummer som du kan visa upp istället.

Skyddade personuppgifter

Har du eller någon i din familj skyddade personuppgifter kan ni hämta eller skriva ut ett personbevis i vår e-tjänst eller ringa Skatteverket på telefon 0771-567 567 och be att få prata med en skyddshandläggare.

Personbeviset är ingen legitimation

Det är viktigt att komma ihåg att ett personbevis inte kan användas för att styrka din identitet. Det är bara ett utdrag som visar vad som finns registrerat i folkbokföringsregistret.

Skatteverket

Till toppen