På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Få skatteåterbäring

Du som skaffade en digital brevlåda senast den 26 mars och har anmält konto kan få skatteåterbäringen redan till påsk (den 5–7 april), om du godkände deklarationen i appen eller e-tjänsten senast den 29 mars utan att ändra eller lägga till något.

Skattepengar till påsk

Belopp under 100 kronor betalas inte ut. I stället står pengarna kvar på ditt konto och ränteberäknas.

Så får du pengarna

Om du har anmält ett konto sätts dina pengar in där.

Har du inte anmält ett konto betalas pengarna inte ut automatiskt. För att få pengarna utbetalda måste du först anmäla ett konto i e-tjänsten Skattekonto. När kontot är godkänt kan du själv begära ut pengarna. För att få en utbetalningsavi, ring Skatteupplysningen eller mejla eller skicka ett brev till ditt skattekontor.

Om du har en skuld hos Kronofogden räknas överskottet av den slutliga skatten först av mot skulden. Det som sedan eventuellt återstår betalas ut till dig.

Barn och ungdomar som inte ska deklarera

Barn och ungdomar som är födda 1998 eller senare, som inte är deklarationsskyldiga men som ändå har betalat skatt, får sitt slutskattebesked och sina skattepengar i april. Här kan du läsa mer om det:

Konto för skatteåterbäring

Se till att du har anmält ett konto för skatteåterbäring. Det gör du i Inkomstdeklaration 1 samtidigt som du deklarerar, i tjänsten Skattekonto eller i appen.

06-03

Kontakta oss

Om du har frågor om din deklaration, ring 0771–567 567 eller ställ din fråga på Facebook.

Skatteverket

Till toppen