På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Beställ personbevis

Om till exempel en myndighet har bett om ett personbevis kan du skriva ut eller beställa det här. Personbevis är ett utdrag från folkbokföringsregistret som visar vilka uppgifter som finns om dig, till exempel namn, adress och civilstånd.

Hämta hem personbevis

Här får du hjälp att hitta rätt personbevis för ditt ärende. Vissa personbevis kan du skriva ut direkt på din skrivare, andra behöver du beställa hem med posten.

Alla personbevis

Det finns många olika personbevis eftersom de visar olika uppgifter och används i olika situationer.

Ska du visa personbeviset för utländsk myndighet?

Ska du visa personbeviset för en myndighet utomlands eller för en utländsk ambassad i Sverige behöver det ofta vara stämplat. Ska du visa det för en svensk ambassad eller ett svenskt konsulat utomlands behöver det däremot inte vara stämplat.

Se om nya uppgifter om dig har registrerats

Om du vill kontrollera ditt namn eller vilken adress du är folkbokförd på kan du logga in på Mina sidor. Under fliken Privat kan du även se uppgifter om ditt civilstånd och barn under 18 år som du är vårdnadshavare för.

Samordningsnummer

Om du har ett samordningsnummer eller om du har fått ett personnummer av någon annan anledning än folkbokföring (till exempel som diplomat), kan du inte beställa personbevis. Ring oss på 0771–567 567 och beställ ett utdrag om att du har tilldelats ett samordningsnummer som du kan visa upp istället.

Personbeviset är ingen legitimation

Det är viktigt att komma ihåg att ett personbevis inte kan användas för att styrka din identitet. Det är bara ett utdrag som visar vad som finns registrerat i folkbokföringsregistret.

Beställ personbevis
Skatteverket

Till toppen