På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

افرادی که شهروند کشوری خارج از اتحادیه اروپا و منطقه همکاری اقتصادی اروپا و یا بی سرزمین هستند

در این فیلم اطلاعات مهمی برای شمایی که قرار است به سوئد نقل مکان کنید جمع آوری کرده ایم.

شما که بی سرزمین هستید و یا از کشوری خارج از اتحادیه اروپا و منطقه همکاری اقتصادی اروپا به سوئد  آمده اید و قصد دارید برای یک سال یا بیشتر در اینجا زندگی کنید، در اغلب موارد به ثبت احوال خود در سوئد نیاز دارید. برای این که نام خود را ثبت کنید در وحله اول باید اجازه اقامت در سوئد را با حداقل یک سال اعتبار داشته باشید. 

این مهم است که اطلاعات موجود در اداره ثبت با واقعیت هم‌خوان باشد، چرا که این اطلاعات زمینه و پایه ای برای برنامه هایی مانند مسکن، مدرسه، خدمات درمانی و مراقبت است. به این دلیل شما با آدرسی که در آن زندگی می کنید ثبت می شوید. اگر هم نقل مکان می کنید باید اداره مالیات را از آدرس جدید خود باخبر سازید.

اعضای خانواده ای از کشوری خارج اتحادیه اروپا و منطقه همکاری اقتصادی اروپا

اعضای خانواده که همراه شما آمده اند و شهروند کشوری خارج از اتحادیه اروپا و منطقه همکاری اقتصادی اروپا هستند نیز باید مجوز اقامت داشته باشند.

افرادی که اجازه اقامت دارند

برای این که در ادارۀ ثبت احوال سوئد ثبت شوید باید به ادارۀ مالیات سوئد بخش خدماتی آن 
(Servicekontor) مراجعه کنید. هنگام مراجعه به اداره مالیات (Servicekontor) باید تمام اعضای خانواده شما که می خواهند به سوئد نقل مکان کنند، حتا کودکان، همراه شما باشند. پس از ثبت شدن توسط اداره مالیات برای شما نامه ای حاوی شماره های شخصی به نشانی پستی تان ارسال می شود.

افرادی که دارای مجوز اقامت از یک کشور دیگر اتحادیه اروپا یا منطقه همکاری اقتصادی اروپا هستند

اگر شما از قبل دارای اجازه اقامت در یک کشور دیگر اتحادیه اروپا یا کشوری از منطقه همکاری اقتصادی اروپا هستید باز هم باید از اداره مهاجرت برای مجوز اقامت در سوئد درخواست کنید.

افرادی که اجازه اقامت ندارند

اگر اجازه اقامت ندارید می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد چگونگی درخواست اجازه اقامت در سوئد با اداره مهاجرت تماس بگیرید. مراجعه به پایگاه اینترنتی اداره مهاجرت

مدارک لازم برای مراجعه به دفتر خدمات

شما که به سوئد می آیید باید هنگام مراجعه به دفتر خدمات این مدارک را همراه داشته باشید:

  • گذرنامه.
  • کارت اجازه اقامت در سوئد.
  • مدارک مربوط به تاهل شما، برای نمونه سند عقد اگر عقد، طلاق و وفات در شناسنامۀ شما ثبت شده باشد ادارۀ مالیات این اطلاعات را می پذیرد.

درصورت مجرد بودن نیازی به تایید وضعیت تاهل ندارید.

وضعیت تاهل

چنین وضعیت هایی وجوددارد:

  • مجرد (به این معنی ست که شما هرگز ازدواج نکرده اید یا شریک ثبت شده نداشته اید)
  • متاهل یا دارای شریک ثبت شده
  • بیوه یا بازمانده متوفی
  • مطلقه یا شریک جداشده.
  • مدارک تولد، اگر دارای فرزند هستید (شناسنامه)
  • اطلاعات درمورد محل سکونت شما. کاغذی را باخود ببرید که روی آن این اطلاعات نوشته شده:
  • نشانی مسکن
  • شماره آپارتمان، اگر در آپارتمان زندگی می کنید
  • اگر نزد فرد دیگری زندگی می کنید و نام شما روی صندوق نامه آن شخص نوشته نشده، اطلاعات درمورد نام شخصی که نزد او زندگی می کنید را با خود ببرید
  • اگر در خانه اجاره ای زندگی می کنید، قرارداد اجاره را با خود ببرید.

کودکان زیر ۱۸ سال

هنگام نقل مکان یک کودک زیر ۱۸ سال به سوئد تمام سرپرستان او باید به اتفاق این موضوع را اعلام کنند. اگر یکی از سرپرستان او در خارج از سوئد به سر می برد او باید یک اجازه نامه کتبی درمورد اقامت او در سوئد داده باشد. کودکانی که ۱۶ سال تمام را دارند خود می توانند بدون اجازه نامه کتبی سرپرستان، درخواست اقامت کنند.

مدارک اصل را همراه داشته باشید

متوجه باشید که باید اصل مدارکی را که وضعیت تاهل و نوع رابطه شما را نشان می دهد به همراه داشته باشید.

اگر گذرنامه و دیگر مدارک شما نزد اداره مهاجرت مانده است، باید از آن اداره بخواهید که مدارک شما یا یک رونوشت مورد تایید از آنها را به شما بدهد.

مورد تایید به این معناست که شخصی تایید می کند که رونوشت مدارک با اصل آنها برابراست. آن شخص زیر رونوشت را امضاء می کند و نام و شماره تلفن خود را نیز می نویسد. اداره مهاجرت می تواند برای تهیه رونوشت موردتایید، به شما کمک کند.

اگر شما دارای نشان مجوز در گذرنامه خود هستید

نشان مجوزی که در گذرنامه شما به عنوان مدرک اقامت در سوئد وجوددارد از ۲۰ ماه مه ۲۰۱۵ فاقد اعتبار است. شما که دارای چنین نشانی در گذرنامه خود هستید باید از اداره مهاجرت برای تغییر این نشان به کارت مجوز اقامت،  وقت بگیرید.

از ۲۰ ماه مه ۲۰۱۵ شما دیگر نمی توانید بدون کارت مجوز اقامت در منطقه شنگن مسافرت کنید.

هنگامی که ثبت شده اید

درخواست کارت شناسایی (id-kort)

اگر شما دارای یک مدرک شناسایی مورد تایید (مانند گذرنامه) یا مجوز اقامت معتبر در سوئد هستید، می توانید از یکی از دفاتر اداره مالیات که کارت شناسایی صادر می کند، کارت شناسایی درخواست کنید. کارت شناسایی صادرشده توسط اداره مالیات یک مدرک شناسایی معتبر در سوئد است. کارت شناسایی را شما برای تایید سن خود و اثبات هویت خود برای نمونه در داروخانه، در بانک یا در فروشگاه ها استفاده می کنید. داشتن کارت شناسایی، سهیم شدن شما را در جامعه سوئد آسان تر می کند. پیش از مراجعه به اداره ای که کارت شناسایی صادر می کند، درمورد شرایط درخواست کارت شناسایی مطالعه کنید:

Skatteverket

Till toppen