På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Om din deklaration väljs ut för vidare kontroll

Om din deklaration väljs ut för vidare kontroll kommer vi att kontakta dig per telefon eller brev. Vi berättar då vad det är vi vill kontrollera och varför vi gör kontrollen. Du får också veta vilken information vi behöver för att kunna ta ställning i ditt ärende.

När vi har påbörjat en kontroll kommer vi att ha kontakt med dig tills ditt ärende är avslutat. Oftast kan kontrollen avslutas snabbt, men ibland tar den längre tid och då har vi löpande kontakt. Om vi skriver till dig för att få in uppgifter anger vi alltid när du senast ska svara. Det är viktigt att vi gör det för att vi ska kunna hålla en rimlig arbetstakt så att du kan få ett slutligt besked så snabbt det går. 

I dialogen med oss kan du tala om hur och vid vilken tidpunkt du helst kommunicerar med oss. Många gånger är det mycket enklare att talas vid över telefon istället för att skriva ett långt brev. På så sätt kan vi tillsammans komma fram till hur vi går vidare. I många fall är vi trots allt tvungna att få in skriftliga underlag så som kvitton, avtal eller beräkningar. Det är du som ska visa hur du beräknat t ex ett avdrag eller faktiskt har haft en kostnad.

När utredningen är klar får du alltid besked om vad det har lett till. Skulle det visa sig att det faktiskt var fel i din deklaration kommer vi alltid att tala om vad vi tänker besluta innan vi faktiskt beslutar det. På så sätt får du en sista möjlighet att berätta hur du ser på saken.

Du har alltid rätt att begära så kallad omprövning om vi trots allt skulle fatta ett beslut som du tycker är fel på något sätt. Det betyder att du begär att vi bedömer frågan en gång till. Möjligheterna till att beslutet ändras påverkas oftast om du har nya uppgifter eller underlag som vi inte hade tillgång till vid vår första bedömning.

Skatteverket

Till toppen