På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Energi-, koldioxid- och svavelskatt

Vi betalar normalt energiskatt och koldioxidskatt för bränslen som vi använder till motordrift eller uppvärmning. Om du använder ved eller träpellets behöver du varken betala energiskatt eller koldioxidskatt. Även andra biobränslen är normalt helt eller delvis befriade från dessa skatter.

Använd våra e-tjänster

Här kan du, eller ett deklarationsombud som du utsett, lämna punktskattedeklaration. Du kan också söka återbetalning av energi- och koldioxidskatt, kompensation för svavelskatt på bränsle, och återbetalning av energiskatt på el som du förbrukat i yrkesmässig verksamhet.

Vi betalar även energiskatt på elektrisk kraft. Hur mycket energiskatt som du ska betala beror bland annat på i vilken typ av verksamhet som elen förbrukas och på om förbrukningen sker i södra eller norra Sverige. Vi betalar även svavelskatt för vissa bränslen som innehåller svavel.

Statistisk regionindelning

Här hittar du den statistiska regionindelning som du ska ange vid deklarationer och
återbetalningsansökningar.

Nyheter

Du hittar information om förändringarna för industriell tillverkning på den här sidan:

Du hittar nyheter inom samtliga punktskatter (inklusive energiskatter) på den här sidan:

Kontakta oss

Skatteverket

Till toppen