På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Betala och få tillbaka

Om du har en inkomst ska du betala skatt. Om du betalar skatt får du ett skattekonto. Skattekontot visar dina skatteinbetalningar, din preliminära skatt enligt kontrolluppgifterna, din slutliga skatt enligt slutskattebeskedet med mera.

Använd våra e-tjänster

06–03

Här kan du läsa om in- och utbetalningar till ditt skattekonto, till exempel

  • hur du får kontoutdrag från skattekontot och hur räntan på kontot beräknas
  • hur du får tillbaka pengar när du fått ett överskott på skattekontot, till exempel för att din arbetsgivare dragit för mycket skatt från din lön
  • hur du betalar in extra pengar till skattekontot om du till exempel vet att din arbetsgivare dragit av för lite skatt under året eller om du fått oväntade inkomster vid till exempel en fastighetsförsäljning.

Ombud

Om det är någon annan som hjälper dig med ekonomin kan du använda tjänsten Ombud och behörigheter. Då kan den person du anmält lämna in din preliminära inkomstdeklaration och andra deklarationer samt även ha koll på ditt skattekonto via tjänsten Skattekonto.

Skatteverket

Till toppen