På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Anmäla konto

Det snabbaste och säkraste sättet att få tillbaka skattepengar är att du anmäler ditt eget bankkonto- eller bankgironummer till Skatteverket. Då slipper du att stå i kö och betala en eventuell avgift för att lösa in ett utbetalningskort.

Använd våra e-tjänster

Du anmäler ett kontonummer på något av följande sätt:

  • via e-tjänsten Skattekonto
  • genom att fylla i en blankett och skicka den till din bank eller Bankgirot  (det tar cirka fyra veckor innan kontot registreras hos Skatteverket) - läs mer nedan
  • i samband med att du deklarerar via e-tjänsten Inkomstdeklaration, både på webbplatsen och i Skatteverkets app.
07-24

Obs! Kontot du anmäler måste vara ditt eget. Du kan inte få din skatteåterbetalning insatt på någon annans konto. Det måste även vara ett konto i svensk bank. Du som har konto i Swedbank har fem siffror i ditt clearing-nummer. För dig visas bara de fyra första när du anmäler konto via e-tjänsten.

Blankett för bank- eller personkontonummer

Vill du ha pengarna insatta på ditt bank- eller personkonto fyller du i blanketten Skatteåterbetalning till bankkonto (SKV 4802) och lämnar in den på din bank eller skickar den till följande adress:

Bankgirot
Skatteöverföring till bankkonto
105 19 Stockholm

Blankett för bankgironummer (gäller endast företag)

Vill du ha pengarna insatta på ditt bankgirokonto kan du anmäla dig direkt på Bankgirots webbplats. Du kan också fylla i blanketten Skatteöverföring till bankgiro (BG 164) som du hämtar på banken. Lämna sedan in blanketten på din bank eller skicka den till följande adress:

Bankgirot
Skatteöverföring till bankkonto
105 19 Stockholm

Ändra konto

Vänd dig till din bank om ett kontonummer du anmält tidigare har upphört eller ändrats. Du ändrar kontonummeranmälan genom att fylla i ett nytt kontonummer på blanketten Skatteåterbetalning till bankkonto (SKV 4802) eller direkt via e-tjänsten Skattekonto. Då gäller det nya kontonumret i stället för det tidigare.

Skatteverket kan inte ändra ett anmält kontonummer.

Skatteverket

Till toppen