På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Statligt stöd

Inom EU finns regler om statligt stöd. Utgångspunkten enligt EU-reglerna är att statligt stöd är förbjudet, men flera undantag finns. EU:s regler om statligt stöd måste beaktas när Skatteverket medger sådana skattenedsättningar som utgör statligt stöd.

Elskatter

Den 1 januari 2017 ändrades reglerna för vad som krävs för att få vissa skattebefrielser för energiskatter på el. Här hittar du mer information.

Bränsleskatter

Den 1 juli 2016 ändrades reglerna för vad som krävs för att få vissa skattebefrielser för energiskatter på bränsle. Här hittar du mer information:

EU:s regler om statligt stöd sätter ramarna för Sveriges och andra medlemsstaters möjligheter att kunna stödja en viss verksamhet. Reglerna gäller bl.a. vid skattenedsättningar av olika slag (till exempel vissa skattebefrielser och skattereduktioner) som Skatteverket fattar beslut om. När Skatteverket medger skattenedsättningar som omfattas av EU:s regler om statligt stöd måste EU-reglerna följas.

Här hittar du information om EU:s regler om statligt stöd:

Skatteverket

Till toppen