På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Säkerheter​

Du som är godkänd som upplagshavare, registrerad avsändare eller varumottagare ska ställa säkerheter hos Skatteverket. Vilka typer av säkerheter  du ska ställa beror på vilken sorts godkännande du har.

Om du är godkänd som upplagshavare ska du ställa en säkerhet för lagring m.m. Tänker du sända iväg varor under skatteuppskov ska du även ställa en flyttningssäkerhet.

Du som är godkänd som registrerad avsändare och vill sända iväg varor under skatteuppskov från en importplats i samband med import från tredje land ska ställa en flyttningssäkerhet.

Du som är godkänd som registrerad varumottagare ska ställa säkerhet för skatten på de varor som du tar emot under skatteuppskov från andra EU-länder.

I menyn hittar du mer information om de olika säkerheterna samt exempel på hur säkerheterna kan vara utformade. Genom att följa exemplen får säkerheten en korrekt utformning, vilket oftast medför en snabbare handläggning.

Du ska skicka in säkerhetshandlingarna i original till:

Skatteverket
771 83 Ludvika

Skatteverket

Till toppen