På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Registrerad varumottagare

En registrerad varumottagare är någon som har fått ett särskilt godkännande att yrkesmässigt ta emot alkoholvaror som flyttas under skatteuppskov från ett annat EU-land.

Om du är godkänd som registrerad varumottagare kan en upplagshavare eller en registrerad avsändare i ett annat EU-land flytta varor till dig utan att ta ut sitt lands alkoholskatt. Istället ska du betala alkoholskatten i Sverige när du tar emot alkoholvarorna här.

Observera att du som registrerad varumottagare bara kan ta emot alkoholvaror under skatteuppskov. Du kan aldrig lagra eller flytta varorna vidare under skatteuppskov. Om du vill ha möjlighet att göra detta måste du i stället ansöka om att bli godkänd som upplagshavare.

Observera också att du som registrerad varumottagare bara kan ta emot alkoholvaror som flyttas under skatteuppskov från ett annat EU-land. Om du tar emot varor som flyttas från tredje land ska du betala alkoholskatten till Tullverket i samband med importen. Om du tar emot varor från någon i Sverige ska varorna redan vara i beskattat skick.

Läs mer om hur du ansöker om att bli godkänd som registrerad varumottagare i Skatteverkets broschyr Varumottagare - alkoholskatt (SKV 533).

Skatteverket

Till toppen