På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Anmäla konto

Det snabbaste och säkraste sättet att få ditt överskott utbetalt från ditt skattekonto är att du registrerar ett bankkontonummer där du vill ha överskottet insatt. 

Kontot du använder måste vara ditt eget

Du kan inte få din skatteåterbetalning insatt på någon annans konto.

Kontonummer i svensk bank

Ett registrerat svenskt bankkontonummer gäller tills du eller banken återkallar kontonumret.

Anmäl kontonummer via våra e-tjänster

Med en e-legitimation kan du anmäla kontonummer på följande sätt:

  • via e-tjänsten Skattekonto
  • i samband med att du deklarerar via e-tjänsten Inkomstdeklaration, både på webbplatsen och i Skatteverkets app.
06–03

Du som har fem siffror i ditt clearingnummer ska bara ange de fyra första siffrorna när du anmäler konto via e-tjänsten. Har du personkonto i Nordea använder du 3300 som clearingnummer. Om du vill anmäla plusgirokonto ska du ange hela ditt kontonummer (14 siffror som börjar med clearingnumret 9960).

Om du saknar e-legitimation

Via Bankgirots webbplats kan du anmäla ditt svenska kontonummer utan e-legitimation. Där kan du även välja att anmäla ditt bankgironummer i stället för bankkontonummer om du är företagare.

Ändra eller avregistrera ett tidigare anmält svenskt konto

Om du vill ändra tidigare anmält konto registrerar du det på samma sätt som ovan. Den sista registreringen ersätter tidigare anmälningar. Om du inte längre vill ha något konto registrerat ska du ange bankens clearingnummer följt av tolv nollor istället för bankkontonummer.

Skatteverket kan varken ändra eller avregistrera ett anmält svenskt kontonummer.

Kontonummer i utländsk bank

Om du inte har ett svenskt konto och vill få din skatteåterbäring insatt på ett utländskt bankkonto ska du anmäla det direkt till Skatteverket.

Du ska då uppge följande:

  • Bankens namn och adress
  • IBAN-nummer (om sådant finns) eller bankkod och kontonummer
  • BIC-/Swiftkod.

Du ska även skicka med ett intyg från din bank där de styrker att det konto du vill anmäla tillhör bara dig. Intyget ska vara i original, stämplat och underskrivet av banken. Intyget får inte vara äldre än 6 månader.

Ett registrerat utländskt bankkontonummer gäller tills du anmäler nya uppgifter. Om du vill ändra ditt kontonummer till ett annat utländskt kontonummer gör du på samma sätt som första gången. Om du inte längre vill ha något utländskt kontonummer registrerat ska du anmäla det skriftligen till Skatteverket.

Skatteverket

Till toppen