På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Kontoutdrag

Varje månad stäms ditt skattekonto av, och ett kontoutdrag skapas om något annat än inbetalningar eller ränta har bokförts på skattekontot.

Använd våra e-tjänster

06–03

Du får kontoutdraget automatiskt hemskickat om

  • du får en betalningsuppmaning eller ett betalningskrav
  • din slutliga skatt bokförs på skattekontot
  • du får pengar utbetalda vid en månadsavstämning
  • en skuld överlämnas för indrivning till Kronofogden eller om andra överföringar har skett mellan Kronofogden och skattekontot
  • du inte har fått något kontoutdrag under de närmast föregående 18 månaderna och saldot på kontot överstiger 99 kronor (under- eller överskott).

De flesta löntagare och pensionärer får kontoutdrag en gång per år i samband med att den slutliga skatten bokförs på skattekontot. Varje kontoutdrag omfattar samtliga transaktioner på kontot sedan det senaste kontoutdraget.

Vad är en betalningsuppmaning och ett betalningskrav?

Företag (inklusive enskild firma) som är registrerat för F-skatt eller som arbetsgivare eller som lämnar moms- eller arbetsgivardeklarationer

Du får en betalningsuppmaning om underskottet på företagets skattekonto är 2 000 kronor eller mer när Skatteverket gör en avstämning. Du får ett betalningskrav om underskottet är 10 000 kronor eller mer. Om företaget fått ett betalningskrav och fortfarande har ett underskott på 10 000 kronor eller mer vid nästa avstämning, överlämnas skulden till Kronofogden. Betalningsuppmaningar och krav skickas ut efter första helgen i varje månad.

Du som är privatperson, betalar SA-skatt (särskild A-skatt) eller är delägare i ett handelsbolag

Du får en betalningsuppmaning om underskottet på ditt skattekonto är 100 kronor eller mer när Skatteverket gör en avstämning. Du får ett betalningskrav om underskottet är 2 000 kronor eller mer. Om du fått ett betalningskrav och fortfarande har ett underskott på 2 000 kronor eller mer vid nästa avstämning, överlämnas skulden till Kronofogden. Betalningsuppmaningar och krav skickas ut efter första helgen i varje månad.

E-tjänsten Skattekonto

I e-tjänsten Skattekonto kan du se vilka transaktioner som har bokförts på ditt skattekonto under en viss avstämningsmånad. På så sätt kan du få information om de transaktioner som har påverkat ditt skattekonto även då du inte har fått något kontoutdrag hemskickat.

Beställ kontoutdrag

Om du inte kan använda e-tjänsten Skattekonto kan du beställa kontoutdrag på något av följande sätt:

  • via beställningstjänsten på Skatteverkets webbplats
  • via Servicetelefonen, 020-567 000, direktval 6708
  • genom att besöka skattekontoret
  • genom att vända dig till Skatteupplysningen 0771-567 567.

Obs! Du kan bara beställa ett kontoutdrag via telefonsamtal till servicetelefonen.

Skatteverket

Till toppen