På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Extra inbetalning till skattekontot

Det kan hända att du vet med dig att du kommer att få ett underskott på ditt skattekonto på grund av slutlig skatt, till exempel för att din näringsverksamhet givit mer intäkter än väntat och att du därför ska betala mer i skatt. Du bör då göra en så kallad extra inbetalning, för att undvika kostnadsränta.

Använd våra e-tjänster

Du kan dock inte styra den extra inbetalningen till en enskild skatt eller avgift, utan den dras av från det sammanlagda underskottet på ditt skattekonto.

Andra datum för företag med brutet beskattningsår

Datumen på denna sida gäller för företag med kalenderår som beskattningsår.

Underskott på mer än 30 000 kronor

Om du räknar med att behöva göra en extra inbetalning på mer än 30 000 kronor undviker du kostnadsränta på följande sätt:

Betala in det belopp som överstiger 30 000 kronor så att det finns på Skatteverkets bankgiro senast den 13 februari 2017. Betala resterande del så att det finns på Skatteverkets bankgirokonto senast den 3 maj 2017. Betalar du senare än dessa datum behöver du bara betala ränta för tiden efter dem.

Tänk på att du oftast behöver beställa inbetalningskort för att kunna göra inbetalningen i februari; läs mer under Inbetalning till skattekontot.

Underskott på högst 30 000 kronor

Om underskottet är 30 000 kronor eller lägre betalar du in beloppet så att det finns på Skatteverkets bankgiro senast den 3 maj 2017.

Skatteverket

Till toppen