På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Statistik och historik

Här hittar du Skatteverkets statistik över bland annat kommunal och statlig inkomstskatt, skatt på arbete och sociala avgifter, men också information om skatternas och folkbokföringens långa historia i Sverige. Dessutom finns en förteckning över Sveriges församlingar genom tiderna.

Nytt för år 2017 är att Skatteverkets statistik kan hämtas digitalt på webbplatsen. Du kan exempelvis hitta statistik om skatt på arbete, kapital och företag.

Är du historiskt intresserad kan du läsa om de svenska skatternas historia från allra första början fram till slutet av 1970-talet. I en ny bok, som går att beställa nedan, kan du också lära dig mer om hur Skatteverket har utvecklats från en fruktad skattefogde till en omtyckt servicemyndighet.

alt=""

Ladda ner aktuell statistik

Nu har vi publicerat aktuell statistik om moms för beskattningsåret 2016.

 

Ladda ner aktuell statistiklänk till annan webbplats

Statistiken uppdateras första onsdagen varje månad.

Ladda ner aktuell statistik

Här kan du se könsuppdelad statistik för perioden 2006–2015.

Skattestatistisk årsbok fram till 2015

Skatteverket har fram till 2015 samlat och tryckt statistik i boken Skatter i Sverige – Skattestatistisk årsbok. Den finns även i en engelsk upplaga.

Skatteverket

Till toppen