På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Statistik

Här hittar du Skatteverkets statistik över skatter, rot- och rututbetalningar, antal e-deklarationer med mera. Nytt för år 2017 är att Skatteverkets statistik finns digitalt att hämta på webbplatsen.

Du kan till exempel se skatt på arbete, kapital och företag. Hur mycket skatt privatpersonerna har betalat, skillnader mellan män och kvinnor och hur fastighetsskatt och fastighetsavgifter fördelar sig på olika slags fastigheter. Du kan även se hur mycket skatt företag av olika företagsformer betalar, men även uppgifter om företagen, som antal företag och antal anställda.

Ladda ner aktuell statistik

Statistiken uppdateras första onsdagen varje månad.

Ladda ner aktuell statistik

Antalet elektroniska deklarationer per län och kommun.

Beskattningsutfallet

I beskattningsutfallet redovisas kommunalt beskattningsbar förvärvsinkomst för församlingar i Svenska kyrkan, kommuner, län (landsting) och hela riket. Uppgifterna om kommunalt beskattningsbar förvärvsinkomst beräknas utifrån uppgifter som lämnas i Inkomstdeklaration 1. Uppgifterna används framförallt av församlingar, kommuner och landsting i budgetarbetet.

Skattestatistisk årsbok till och med 2015

Skatteverket har fram till 2015 samlat och tryckt statistik i boken Skatter i Sverige – Skattestatistisk årsbok. Den finns även i en engelsk upplaga.

Skatteverket

Till toppen