På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets rapporter 2016

Här kan du kan ladda ner Skatteverkets rapporter. Det finns bland annat skattestatistiska årsböcker och rapporter om medborgarnas synpunkter på Skatteverket. 

  
Rapporter
NamnRapporten avser
Delningsekonomi - Kartläggning och analys av delningsekonomins påverkan på skattesystemetI denna rapport beskrivs erfarenheterna från Skatteverkets kontrollverksamhet och de tillämpningsproblem som identifierats. I rapporten analyseras också hur skatteintäkterna påverkas av delningsekonomin.
Uppdrag till Skatteverket om att uppmuntra att skattepolicyfrågor diskuteras i företagens ledningSkatteverket ska uppmuntra att skatt i högre grad ses som en hållbarhetsfråga av företagens ledning genom dels mer och fler attitydpåverkande och stödjande åtgärder.
Folkbokföring och ändrad könstillhörighetRapportering av Skatteverkets uppdrag att redogöra för hanteringen av ärenden om ändrad könstillhörighet i folkbokföringen.
Kartläggning och analys av delningsekonomins påverkan på skattesystemetSkatteverket har i regleringsbrevet 2016 fått i uppdrag att kartlägga och analysera delningsekonomins påverkan på skattesystemet.
Åkeriverksamhet i SverigeGranskning av ett urval av svenska åkerier som bedriver godstransporter med trailer.
Skatteplanering i företag inom välfärdssektorn Del 2 av rapport som granskar skatteplanering i företag inom välfärdssektorn. Del 1 kom i augusti 2015.
Rapport regeringsuppdrag till Skatteverket (N2015-3779-EF) Rapportering av Skatteverkets uppdrag att följa statliga myndigheters anslutning till Mina meddelanden (N2015-3779-EF) och att verka för företags anslutningar.
Skattekontot och intäktsräntanRapport som bl a utreder om det finns pengar på skattekontot som inbetalats för att generera ränta.
Skatteplanering med ränteavdrag i företagssektornRapport om tillämpningen av 2013 års ränteavdragsbegränsningsregler för företag samt en kartläggning av ränteavdragen som gjorts under 2009–2014, även skatteplanering med externa lån.
Skatteverket

Till toppen