På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Vem som kan godkännas som lagerhållare

Som lagerhållare får Skatteverket godkänna den som planerar att i Sverige yrkesmässigt

  • tillverka skattepliktiga elektronikvaror
  • föra in eller ta emot skattepliktiga elektronikvaror från ett annat EU-land, mer information under avsnittet Definitioner
  • importera skattepliktiga elektronikvaror från land utanför EU eller
  • köpa skattepliktiga elektronikvaror från en godkänd lagerhållare för återförsäljning till näringsidkare.

Ett godkännande som lagerhållare förutsätter att man planerar att bedriva viss typ av verksamhet i Sverige. Även företag med säte i ett land utanför Sverige kan godkännas om de planerar att bedriva den verksamhet i Sverige som är en förutsättning för godkännande.

För att godkännas krävs även att man är lämplig som lagerhållare med hänsyn till ekonomiska förhållanden och övriga omständigheter. Det innebär att Skatteverket gör en lämplighetsprövning av den som ansöker om godkännande.

Om ni inte vill bli godkänd som lagerhållare eller om ni inte uppfyller förutsättningarna för ett godkännande, ska ni betala skatten i samband med att ni tillverkar, för in eller importerar skattepliktiga elektronikvaror.

Skatteverket

Till toppen