På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Godkänd lagerhållare

En godkänd lagerhållare är en fysisk eller juridisk person som har fått ett godkännande från Skatteverket att yrkesmässigt hantera skattepliktiga elektronikvaror i obeskattat skick.

Elektronikvaror blir normalt skattepliktiga när de

Om ni har fått ett godkännande som lagerhållare kan ni tillverka elektronikvaror, föra in eller ta emot dessa varor från andra EU-länder eller importera dem från länder utanför EU utan att skattskyldigheten inträder för varorna. Skattskyldigheten skjuts upp till ett senare tillfälle, till exempel då ni levererar varorna till en köpare som inte är godkänd lagerhållare eller då ni tar dem till ett eget försäljningsställe för detaljhandelsförsäljning.

Ni som är godkänd lagerhållare kan även leverera elektronikvaror till köpare som är godkända lagerhållare utan att behöva betala skatt för varorna. Ansvaret för att betala skatten övergår då till mottagande lagerhållare.

Skatteverket

Till toppen