På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Alkoholvaror som inte omfattas av skatteuppskov

Alkoholskatt ska betalas för alkoholvaror som förs in till Sverige även om varorna redan är beskattade i något annat land. Skatt ska också betalas för alkoholvaror som tillverkas här i landet oavsett om tillverkningen är tillåten eller inte.

Alkoholvaror som är avsedda att konsumeras i Sverige ska beskattas här i landet. Vissa undantag finns bland annat för varor som köpts i ett annat EU-land av en enskild person som själv transporterar varorna hit (s.k. resandeinförsel), för varor som utgör flyttgods eller som förvärvats av en enskild person genom arv eller testamente eller för enstaka gåvor som skickas från en enskild person till en annan. Samtliga dessa undantag gäller dock bara under förutsättning att varorna är avsedda för den enskilde personen eller dennes familjs personliga bruk.

Alkoholvaror som förs in till landet i kommersiellt syfte ska som huvudregel alltid beskattas här.

Om varorna redan har beskattats i ett annat EU-land kan du under vissa förutsättningar få återbetalning av det landets alkoholskatt. Du måste ansöka om detta direkt hos det aktuella EU-landets behöriga myndighet.

Skatteverket

Till toppen