På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Avregistrera dig för moms

Du ska avregistrera dig för moms om du inte längre bedriver verksamhet som gör att du ska vara momsregistrerad. Det är viktigt för att Skatteverket ska ha rätt uppgifter om din verksamhet och för att du inte ska få onödiga blanketter och förfrågningar.

Är ditt företag vilande ska du också avregistrera dig för moms. Om du återupptar din momspliktiga verksamhet registrerar du dig på nytt.


Lämnar du din anmälan i e-tjänsten kan du följa ditt ärende via Mina sidor på verksamt.se. Där kan du kontrollera att din anmälan har kommit in. Handläggningstiden för din anmälan går också oftast snabbare när uppgifterna lämnas via e-tjänsten.

Du kan inte avregistrera dig för moms bakåt i tiden. Din registrering upphör tidigast från det datum Skatteverket beslutar om avregistrering.

Efter att du har anmält avregistrering

Du ska lämna momsdeklarationer för alla redovisningsperioder fram till och med dagen för avregistreringen. Du hittar avregistreringsdagen på Skatteverkets meddelande om avregistrering.

Moms på fordringar och skulder ska du ta med i den sista momsdeklarationen. Det gäller oavsett om du använder bokslutsmetoden eller faktureringsmetoden. Har du ingen moms att redovisa fyller du i noll (0) i ruta 49, "Moms att betala eller få tillbaka".

Skatteverket

Till toppen