På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Betala och få tillbaka moms

Här kan du läsa om hur du betalar moms och hur det går till när du ska få tillbaka moms efter att du har lämnat in din momsdeklaration.

Våra e-tjänster

06–03

Jag ska betala moms, hur gör jag?

Använder du e-tjänsten Skattekonto kan du klicka på ”Betalningsuträkning” för att göra en sammanställning för hur mycket du ska betala. Deklarerar du på blankett ska du själv räkna ihop hur mycket du ska betala.

Momsen ska vara betald och finnas på Skatteverkets konto senast den sista inlämningsdagen för din momsdeklaration. 

Betala till Skatteverkets bankgiro 5050-1055 via din internetbank, eller med inbetalningskort. Du hittar referensnumret (OCR) som du behöver i e-tjänsten Moms-och arbetsgivardeklarationer, på blanketten eller på kontoutdraget från ditt Skattekonto.

Jag ska få tillbaka pengar, hur fungerar det?

Du kan själv se på ditt Skattekonto när pengarna har kommit in. Om du vill få pengarna utbetalda till företagets konto loggar du in på Skattekontot och lägger till ditt kontonummer.

Du kan också använda blanketten Skatteåterbetalning till bankkonto (SKV 4802) och skicka den till din bank.

Har du anmält ett konto tar det vanligen några bankdagar innan pengarna kommer men det kan ibland ta längre tid. Om det är något som vi behöver fråga om kommer vi att höra av oss.

Skatteverket

Till toppen