På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Registerutdrag

Efter registreringen skickar Skatteverket ut ett registerutdrag. Det framgår av registerutdraget om du eller företaget är godkänd för F-skatt eller godkänd för F-skatt med villkor (FA-skatt).

Av utdraget framgår också om du eller ditt företag är momsregistrerad och/eller registrerad som arbetsgivare.

Ett registerutdrag gäller tills vidare. Något nytt registerutdrag skickas därför inte ut förrän någon registrering ändras eller avslutas. Du kan också när som helst begära att få ett nytt registerutdrag utsänt.

Vad ska man ha registerutdraget till?

Registerutdraget visar vilka uppgifter Skatteverket har om ditt företag i sina register. Du kan använda utdraget i dina kontakter med uppdragsgivare eftersom det visar de registreringar som är aktuella för dig/företaget.

Se ditt registerutdrag

Som inloggad på Mina sidor kan du se ditt registerutdrag direkt. Du får en PDF som du kan ladda ner och skriva ut.

Du kan även beställa en utskrift av registerutdraget genom vår Beställningstjänst. Där väljer du Företagsregistrering (F-skatt/ arbetsgivare/moms). Det går också att beställa via vår servicetelefon på 020-567 000, ange direktval 6806. Utdraget skickas till dig på posten.

Ändringar

Stämmer inte uppgifterna i registerutdraget ska du skicka en ändringsanmälan till Skatteverket. Vi tar inte emot ändringar per telefon eftersom Skatteverket måste veta att det är en behörig person som gör anmälan. Kravet på skriftlig anmälan innebär alltså ett skydd för dig som företagare och för företaget att ingen annan kan ändra adress eller annan registrering.

Du som bedriver enskild näringsverksamhet och har e-legitimation eller som är registrerad som behörig firmatecknare och har e-legitimation, kan anmäla att du vill ändra eller avsluta en eller flera registreringar via Skatteverkets e-tjänst på företagarsajten verksamt.se.

Du kan även använda blanketten Ändringsanmälan (SKV 4639) och skicka in den till den adress som står angiven på registerutdraget. Du får automatiskt ett nytt registerutdrag när Skatteverket registrerat ändringarna.

Skatteverket

Till toppen