På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Köpa tjänster

Här får du veta mer om vad du som företagare eller upphandlare kan göra för att främja ett seriöst företagande, motverka svartarbete och verka för en sund konkurrens. Du får också information om vilket stöd Skatteverket kan ge dig vid upphandling eller köp av tjänster.

Köpa tjänster från företag

Företag ska kunna konkurrera på lika villkor. Därför ska du köpa tjänster från företag som sköter sina skatter och avgifter.

Ställ krav i upphandlingen

Det är viktigt att du ställer krav i avtalet med det företag du ska köpa tjänster från.

Skattebrott – ett hot mot vår demokrati

Varje år upphandlas varor och tjänster för mer än 600 miljarder kronor i Sverige. Av de pengarna fuskas 100 miljarder kronor bort. Ekonomisk brottslighet undergräver demokratin. Filmen har tagits fram av Skatteverket i samarbete med myndigheter och branschorganisationer. In english: Tax evasion – A threat to our democracylänk till annan webbplats

Förfrågan företagsuppgifter

Det finns två tjänster för att hämta offentliga företagsuppgifter. Den ena är öppen för alla och kräver ingen e-legitimation. Här lämnas dock begränsad information ut. Den andra tjänsten är bara tillgänglig för statliga och kommunala myndigheter och kräver avtal med Skatteverket. I denna tjänst lämnas motsvarande uppgifter som i blankett SKV 4820.

Skatteverket

Till toppen