På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Svar på vanliga frågor

E-handel - Spel

Jag har vunnit pengar när jag har spelat poker på internet. Behöver jag betala skatt på det som jag har vunnit?

Poker anses som ett lotteri enligt lotterilagen, även om spelarens skicklighet är av betydelse i förhållande till spelets slumpmoment.

Poker ska därför beskattas enligt reglerna för vinst i ett lotteri. Sådana vinster är skattefria om spelet är anordnat inom EU/EES. Om spelet däremot är anordnat utanför EU/EES så ska vinsterna beskattas som en kapitalinkomst, det vill säga med 30 procent. I det här sammanhanget är Isle of Man och Alderney utanför EU/EES, medan Gibraltar ingår i EU/EES.

Skatteverket anser att vinsten är nettoinkomsten av allt pokerspelande (turneringar och cash-games) under året hos en viss spelanordnare (pokersite). Den beskattningsbara vinsten är alltså årets ökning på ditt spelkonto, med justering för egna insättningar, uttag och andra överföringar (till exempel överföringar till eller från en annan spelare).

Spelbolaget kan också utbetala så kallad rakeback på ditt spelkonto eller tillföra dig någon annan form av bonus. Sådana  inkomster ska också ingå i den beskattningsbara vinsten.
 
Om du har förlorat pengar på poker eller annat spel, så kan du inte göra avdrag för detta. Du kan inte heller kvitta en förlust hos en viss spelanordnare mot en vinst hos en annan spelanordnare.

Skatteverket

Till toppen