På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Jämkning

För dig som anställd gör arbetsgivaren avdrag för preliminär A-skatt innan lönen betalas ut. Här kan du ansöka om jämkning om du exempelvis har avdragsgilla räntekostnader.

Automatisk summering i Explorer 7, 8 eller 9

I tjänsten finns det fält med automatisk summering. Fälten fungerar inte om du använder Internet Explorer 7, 8 eller 9. Om du använder någon av dessa webbläsare kan du ändå fylla i din ansökan och skicka in den till oss.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 07-24

Om inloggningen

Mobil e-legitimation

Använd Mobilt BankID för att logga in på din dator.

I den här tjänsten kan du

  • lämna ansökan om jämkning
  • se ditt aktuella beslut om preliminär A-skatt
  • avsluta pågående jämkning eller stående jämkning
  • som har fått ett förslag om stående jämkning titta på förslaget, göra ändringar och skicka in, eller meddela att du inte vill ha stående jämkning för nästa år. Om du inte svarar på förslaget kommer vi att skicka ett beslut till dig i enlighet med förslaget.

Ansökningar för nästa år kan göras från slutet av september.

Du som har F-skatt eller särskild A-skatt ska istället lämna in en preliminär inkomstdeklaration. Det kan du antingen göra via e-tjänsten med samma namn eller på blanketten Preliminär inkomstdeklaration 1 (SKV 4314).

Skolungdom kan ansöka utan e‑legitimation

Om e-legitimation

Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Skatteverket

Till toppen