På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Flyttanmälan 

Här anmäler du att du har flyttat till ny adress. Det är gratis att göra flyttanmälan. För att din nya adress ska gälla från inflyttningsdagen, ska anmälan vara inne senast en vecka efter du har flyttat.

 
Underhåll av Skatteverkets samtliga e-tjänster 23/11 06:00-08:00

    Under denna period kan det förekomma kortare störningar.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 00-24

Mobil e-legitimation

Använd Mobilt BankID för att logga in på din dator.

Det här kan du göra

  • anmäla flytt för dig själv och övriga familjemedlemmar som bor på samma fastighet
  • ge den andra vårdnadshavaren möjlighet att samtycka till flyttanmälan för ditt barn
  • besvara om du samtycker till flyttanmälan.

Långa handläggningstider gällande barns flytt

Just nu har vi långa handläggningstider gällande barns flytt. För snabbare handläggning, gör flyttanmälan via e-tjänsten och aktivera samtidigt samtycke i e-tjänsten. Samtycke innebär att du ger den andre vårdnadshavaren möjlighet att ge sitt samtycke/godkännande till barnets flyttning via e-legitimation. Glöm inte att informera den andre vårdnadshavaren om att godkänna flytten inom fem dagar. Kompletta anmälningar, med samtycke eller båda vårdnadshavarnas underskrift, registreras omgående.

En flyttanmälan där inte samtycke har registrerats i e-tjänsten, tar upp till sex veckor att registrera.

Bevaka din adress gratis

Du som har en säker, digital brevlåda för myndighetspost får nu ett meddelande så fort din folkbokföringsadress ändras i vårt register. Tjänsten är gratis och det är ett snabbt och säkert sätt att hålla koll på din adress.

I den digitala brevlådan anger du själv om du vill ha ett sms eller ett mejl när du får myndighetspost från Skatteverket eller andra myndigheter.

Skatteverket

Till toppen