På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Tillverkning av varor inom Sverige

Skatt på kemikalier i viss elektronik ska betalas för skattepliktiga elektronikvaror som tillverkas yrkesmässigt inom Sverige.

Att tillverka varor som godkänd lagerhållare

Om ni är godkänd lagerhållare och tillverkar skattepliktiga elektronikvaror är ni skyldiga att betala skatten (skattskyldig). Då inträder ingen skattskyldighet när varorna tillverkas utan den skjuts upp till ett senare tillfälle, till exempel tills ni levererar varorna till en köpare som inte är godkänd lagerhållare eller tills ni tar dem till ett eget försäljningsställe för detaljhandelsförsäljning. 

Ni ska varje redovisningsperiod, som vanligtvis omfattar en kalendermånad, redovisa skatten för de varor som skattskyldighet inträtt för i en punktskattedeklaration. Skatten ska vara bokförd på ert skattekonto senast samma dag som deklarationen ska ha kommit in till Skatteverket.

Mer information under avsnitten:

Att tillverka varor utan att vara godkänd lagerhållare

Om ni yrkesmässigt tillverkar skattepliktiga elektronikvaror utan att vara godkänd lagerhållare är ni som tillverkar varorna skyldig att betala skatten (skattskyldig). Skattskyldighet inträder när varorna tillverkas.

Redovisa skatten för varorna i en särskild skattedeklaration för varje tillverkningstillfälle. Deklarationen och betalningen av skatten ska finnas hos Skatteverket senast fem dagar efter tillverkningstillfället.

Mer information under avsnitten:

Skatteverket

Till toppen