På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Att lämna punktskattedeklaration

Om ni är godkänd lagerhållare kan ni lämna punktskattedeklarationen via e-tjänsten Punktskattedeklaration. Den som ska skriva under och lämna punktskattedeklarationer måste ha en e-legitimation. En sådan kan ni skaffa hos er bank eller hos Telia.

Lämna punktskattedeklaration

Med hjälp av vår e-tjänst kan du på ett smidigt och säkert sätt lämna din punktskattedeklaration.

Våra e-tjänster

Öppettider: 07-24

Bolag och ekonomiska föreningar behöver även anmäla en behörig person som deklarationsombud.

När det är gjort kan den som anmälts börja använda e-tjänsten för punktskattedeklaration. Den som redan är anmäld som deklarationsombud behöver inte göra en särskild anmälan för att kunna deklarera punktskatt.

Om ni har en enskild firma och en e-legitimation kan ni använda e-tjänsten för punktskattedeklaration utan att anmäla någon behörig person.

Ni kan också lämna deklarationen på papper. Den ska då undertecknas av behörig firmatecknare och skickas till den adress som står på blanketten.

Deklarationsblanketten skickar Skatteverket ut i månaden innan deklarationen ska vara lämnad. Då kommer ni även åt deklarationen elektroniskt.

Skatteverket

Till toppen