På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Redovisning av skatt - godkänd lagerhållare

Ni som är godkänd lagerhållare ska redovisa skatt på kemikalier i viss elektronik i en punktskattedeklaration. Ni ska lämna en punktskattedeklaration för varje redovisningsperiod, som vanligtvis omfattar en kalendermånad.

I punktskattedeklarationen ska ni ta upp alla varor till beskattning som skattskyldighet inträtt för under redovisningsperioden. Om redovisningsperioden exempelvis är augusti 2017 tar ni upp alla varor till beskattning som skattskyldighet inträtt för under augusti 2017.

Mer information under avsnitten:

I punktskattedeklarationen ska ni även redovisa eventuella avdrag. 

Som lagerhållare ska ni lämna en punktskattedeklaration även om ni inte har någon skatt att redovisa för en viss redovisningsperiod. Ni ska då lämna en så kallad nolldeklaration.

Observera att det inte är tillåtet att kvitta skatt mellan olika redovisningsperioder. Om ni i efterhand upptäcker att ni har redovisat fel i en punktskattedeklaration ska ni rätta den deklarationen genom att skicka in korrekta uppgifter till Skatteverket.

Skatteverket

Till toppen