På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Övriga som är skyldiga att betala skatt

Förutom att skatt på kemikalier i viss elektronik ska betalas av den som är godkänd lagerhållare är även ett antal andra aktörer skyldiga att betala skatten.

Övriga aktörer som är skyldiga att betala skatten är

  • den som tillverkar skattepliktiga elektronikvaror yrkesmässigt utan att vara godkänd lagerhållare
  • den som för in eller tar emot skattepliktiga elektronikvaror yrkesmässigt från ett annat EU-land utan att vara godkänd lagerhållare. Mer information under avsnittet Definitioner. Observera att försäljning från utländska säljare direkt till svenska konsumenter inte ska beskattas.

Skatt på kemikalier i viss elektronik ska även betalas för skattepliktiga elektronikvaror som yrkesmässigt importeras från ett land utanför EU, det vill säga från tredjeland. Om varorna som importeras inte ägs av en godkänd lagerhållare, ska skatten betalas till Tullverket i samband med importen.

Om varorna som importeras däremot ägs av en godkänd lagerhållare skjuts beskattningen, skattskyldighetens inträde, upp till ett senare tillfälle.

Skatteverket

Till toppen