På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Införsel av varor från annat EU-land

Skatt på kemikalier i viss elektronik ska betalas för skattepliktiga elektronikvaror som yrkesmässigt förs in eller tas emot från ett annat EU-land (mer information om vad som menas med EU-land under avsnittet Definitioner). 

Att föra in eller ta emot varor som godkänd lagerhållare

Om ni är godkänd lagerhållare och för in eller tar emot skattepliktiga
elektronikvaror från ett annat EU-land är ni skyldig att betala skatten (skattskyldig). Då inträder ingen skattskyldighet när varorna förs in utan den skjuts upp till ett senare tillfälle, till exempel tills ni levererar varorna till en köpare som inte är godkänd lagerhållare eller tills ni tar dem till ett eget försäljningsställe för detaljhandelsförsäljning.

Ni ska för varje redovisningsperiod, som vanligtvis omfattar en kalendermånad, redovisa skatten för de varor som skattskyldighet inträtt för i en punktskattedeklaration. Skatten ska vara bokförd på ert skattekonto senast samma dag som deklarationen ska ha kommit in till Skatteverket.

Mer information under avsnitten:

Att föra in eller ta emot varor utan att vara godkänd lagerhållare

Om ni yrkesmässigt för in eller tar emot skattepliktiga elektronikvaror från ett annat EU-land utan att vara godkänd lagerhållare är ni skyldig att betala skatten (skattskyldig). Skyldigheten att betala skatt inträder när varorna förs in till Sverige.

Ni ska redovisa skatten för varorna i en särskild skattedeklaration för varje införseltillfälle. Deklarationen och betalningen av skatten ska finnas hos Skatteverket senast fem dagar efter införseltillfället.

Mer information under avsnitten:

Skatteverket

Till toppen