På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Import av varor från land utanför EU

Skatt på kemikalier i viss elektronik ska betalas för skattepliktiga elektronikvaror som yrkesmässigt importeras till Sverige från ett land utanför EU (mer information om vad som menas med land utanför EU under avsnittet Definitioner). 

Att vara godkänd lagerhållare och äga varor som importeras

Om ni, som äger de skattepliktiga elektronikvarorna som importeras är godkänd lagerhållare, är ni skyldig att betala skatten (skattskyldig). Då inträder ingen skattskyldighet i samband med importen utan den skjuts upp till ett senare tillfälle, till exempel tills ni levererar varorna till en köpare som inte är godkänd
lagerhållare eller tills ni tar dem till ett eget försäljningsställe för detaljhandelsförsäljning.

Ni ska varje redovisningsperiod, som vanligtvis omfattar en kalendermånad, redovisa skatten för de varor som skattskyldighet inträtt för i en punktskattedeklaration. Skatten ska vara bokförd på ert skattekonto senast samma dag som deklarationen ska ha kommit in till Skatteverket.

Att äga varor som importeras utan att vara godkänd lagerhållare

Om ni, som äger de skattepliktiga elektronikvarorna som importeras, inte är godkänd lagerhållare, ska skatten betalas till Tullverket i samband med importen. Kontakta Tullverket för information om vem som är skyldig att betala skatt vid import och hur man gör.

Skatteverket

Till toppen