På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Starta, driva och avsluta företag

Här kan du läsa om hur det går till att starta ett företag, vilka regler som gäller under tiden du driver företaget och hur du en dag avslutar verksamheten.

Du som är registrerad som ensam firmatecknare eller VD hos Bolagsverket, får automatiskt behörighet att hos Skatteverket använda många e-tjänster för ditt företags räkning.

Du kan bland annat läsa om olika företagsformer, F-skatt och bokföring. Du hittar också tidpunkter för deklarationer och information om vad du bör tänka på när du som företagare säljer och köper tjänster. Som företagare berörs du naturligtvis även av annan information här på Skatteverkets webbplats.

Tips till dig som är företagare!

Du vet väl om att du kan få mer information om du går på en av våra informationsträffar? Där får du exempelvis lära dig mer om deklaration, hur du använder våra e-tjänster och vad som gäller för dig som är eller tänker bli arbetsgivare.

 

Du hittar även information om företagande på verksamt.se och hos andra myndigheter som exempelvis Bolagsverket och Tillväxtverket.

Starta företag – broschyren

Starta företag-broschyren ger en överblick över vad du behöver veta och göra för att starta och driva företag. Broschyren är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och registreringsverket, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket. Den har funnits sen 2006 och uppdateras två gånger per år.

I den nya utgåvan finns kompletterande information från Patent- och registreringsverket om bland annat varumärkesskydd och hur viktigt det är för företagare att skydda sina tillgångar.

Starta företag-broschyren finns som svensk, engelsk och som lättläst variant. Du kan också välja att lyssna på broschyren.

Lyssna direkt eller ladda ner broschyren verksamt.se/starta-foretag-broschyrenlänk till annan webbplats

Köpa tjänster

På sidan Köpa tjänster finns information om hur du som företagare motverkar svartarbete, främjar ett seriöst företagande och vilket stöd du kan få vid upphandling.

Skatteverket

Till toppen