På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Starta, driva och avsluta företag

Som företagare ställs du inför många nya situationer. Börja här så får du en väl förberedd start.

Få hjälp att skapa en affärsplan

På verksamt.se kan du bland annat skapa en affärsplan, ansöka om godkännande för F-skatt och FA-skatt samt ändra företagets uppgifter hos Bolagsverket.

Registrera ditt företag

På verksamt.se kan du registrera

  • aktiebolag
  • enskild näringsverksamhet
  • handelsbolag och kommanditbolag
  • ekonomisk förening
  • bostadsrättsförening.

Delningsekonomi

Om du kör personer mot betalning i din egen bil eller hyr ut din bostad eller andra tillgångar ska du ta upp sådan verksamhet i din inkomstdeklaration. Ibland behöver du också deklarera och betala moms. Har du anställda är du även kontrolluppgiftsskyldig.

Om våra e-tjänster

Du som är registrerad som ensam firmatecknare eller VD hos Bolagsverket, får automatiskt behörighet att hos Skatteverket använda många e-tjänster för ditt företags räkning.

Du behöver e-legitimation för att trygga din säkerhet i våra tjänster.

Tips för dig som är eller tänker bli arbetsgivare

Du kan få mer information om deklaration, hur du använder våra e-tjänster och vad som gäller för dig som är eller tänker bli arbetsgivare, på våra kostnadsfria informationsträffar.

Köpa tjänster – motverka svartarbete

På sidan Köpa tjänster finns information om hur du som företagare motverkar svartarbete, främjar ett seriöst företagande och vilket stöd du kan få vid upphandling.

Starta företag – vill du lyssna på broschyren?

Starta företag-broschyren ger en överblick över vad du behöver veta och göra för att starta och driva företag. Broschyren är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och registreringsverket, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket.

I den senaste utgåvan finns kompletterande information från Patent- och registreringsverket om bland annat varumärkesskydd och hur viktigt det är för företagare att skydda sina tillgångar.

Lyssna direkt eller ladda ner broschyren verksamt.se/starta-foretag-broschyrenlänk till annan webbplats

Skatteverket

Till toppen