På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Personalliggare

Du som bedriver verksamhet inom bygg-, restaurang-, frisör- eller tvätteribranschen måste enligt lag föra personalliggare. 

Hur fungerar personalliggare?

En personalliggare är en förteckning över vilka som arbetar på arbetsplatsen. Den ska uppdateras dagligen och vara lättillgänglig om Skatteverket gör ett besök.

Anmäl byggarbetsplats

Om du är byggherre ska du anmäla varje byggarbetsplats till Skatteverket innan byggverksamheten påbörjas, vilket är detsamma som när det faktiska byggandet startar. Det gör du enklast i e-tjänsten Personalliggare, bygg.

Öppettider: 07-24

Sammandrag från informationsmöte om personalliggare i byggbranschen

Från och med den 1 januari 2016 omfattar lagen om personalliggare även byggbranschen. Se och hör Skatteverkets Anders Ericson, Conny Svensson och Kjell Sjöblom berätta om införandet av personalliggare i byggbranschen.

Höjda avgifter från den 1 januari 2016

Avgifterna som nämns i filmen, har höjts till 12 500 kronor (från 10 000 kronor), 2 500 kronor (från 2 000 kronor) och 25 000 kronor (från 20 000 kronor). De nya beloppen gäller vid kontroller som har inletts efter den 31 december 2015. Avgiften som kan tas ut av byggherren för att byggarbetsplatsen inte är anmäld är 25 000 kronor.

Skatteverket

Till toppen