På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Betala arbetsgivaravgifter och skatt

Här kan du läsa om hur du betalar in arbetsgivaravgifter och avdragen skatt och var du hittar information om hur mycket du ska betala.

Våra e-tjänster

06–03

Så här betalar du

Betala till Skatteverkets bankgiro 5050-1055 via din internetbank, eller med inbetalningskort. Du hittar det OCR-nummer du behöver i e-tjänsten Moms-och arbetsgivardeklarationer, på din kvittens som sparats, på deklarationsblanketten eller på kontoutdraget från ditt Skattekonto.

Arbetsgivaravgiften och den avdragna skatten ska vara betald och finnas på Skatteverkets konto senast den sista inlämningsdagen för din arbetsgivardeklaration, vanligast den 12:e i månaden.

Så vet du vad du ska betala

Använder du e-tjänsten Skattekonto kan du klicka på ”Beräkna belopp att betala”. Du når detta via "Kommande transaktioner eller inbetalningar" inne i e-tjänsten.

Vad händer om jag inte kan betala?

Om du inte kan betala blir det ett underskott på skattekontot och då börjar en kostnadsränta att beräknas. Företaget kan då få en betalningsuppmaning eller ett betalningskrav från Skatteverket.

Skatteverket

Till toppen