På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Svar på vanliga frågor

Mellannamn

Jag skulle vilja ha min mammas efternamn som mellannamn. Hur gör jag då?

Om dina föräldrar har olika efternamn och du bär ett av dessa namn som efternamn kan du få bära det andra namnet som mellannamn.

Till exempel:
Om dina föräldrar heter Andersson och Bengtsson och du heter Andersson i efternamn kan du bära Bengtsson som mellannamn.

Mellannamnet bär du alltid närmast framför efternamnet och det får inte vara bindestreck mellan namnen. Man kan inte bära flera mellannamn samtidigt.

Om du vill ha ett mellannamn kan du fylla i och skicka blankett "Anmälan Namnändring", SKV 7630, till den adress som står på blanketten. Om du är under 18 år ska anmälan göras av din vårdnadshavare, vanligtvis dina föräldrar. Är du mellan 12 och 18 år ska du själv samtycka till namnändringen.

När anmälan blivit godkänd kommer ett registerutdrag att skickas till dig. Namnet kommer sedan att lämnas till många andra myndigheter och företag.

Vill du inte längre bära ditt mellannamn anmäler du detta till ditt skattekontor.

Jag skulle vilja ha min mammas efternamn som mellannamn. Hur gör jag då?
Skatteverket

Till toppen