På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Bouppteckning

SKV 4600

Ladda ner

Utgåva 5 eller 7, utgiven maj 2017. Antal sidor: 7

Information

Blanketten kan du använda när du ska upprätta en bouppteckning.

Tips till dig som fyller i blanketten för bouppteckning

  • Om antalet fält för redovisning av samtliga personer som ska kallas till bouppteckning inte räcker till, klicka på ”Lägg till en person” på blankettens första sida tills du får önskat antal.
  • Om du ska fylla i en kryssruta gör du det genom att klicka i rutan med muspekaren eller klicka på mellanslag.
  • Om du ska anteckna att det finns enskild egendom eller egendom som ingår i bodelning för sambor, tänk på att anteckna beloppet innan du sätter kryss i rutan för Enskild egendom eller Bodelning för sambor.
  • Om du ska ändra antecknat belopp för enskild egendom eller bodelning för sambor börjar du med att ta bort krysset i rutan för nämnda egendom. Du antecknar sen rätt belopp och sätter tillbaka krysset i rutan.
  • Om du på sidan för redovisning av tillgångar ska anteckna att det finns ytterligare tillgångar som redovisas på bilaga, tänk på att anteckna summan av dessa tillgångar innan du sätter kryss i rutan för Ytterligare tillgångar redovisas på bilaga.
  • Om du ska ändra antecknad summa för ytterligare tillgångar som redovisas på bilaga börjar du med att ta bort krysset i rutan för denna summa. Du antecknar sen rätt summan och sätter tillbaka krysset i rutan.

Vart skickar jag bouppteckningen?

Skicka bouppteckningen till någon av de tre handläggningsorter som finns redovisade på följeblad till blanketten.

För att kunna öppna filen och läsa den behöver du ett program som kan läsa pdf-filer. Behöver du installera ett program, exempelvis Adobe Reader, kan du ladda ner det från internet. Tips om pdf-dokument

Skatteverket

Till toppen