På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skatter

Här hittar du allt som rör de skatter som företag och organisationer ska betala.

Debiterad preliminärskatt

Som företagare ansvarar du själv för att betala din preliminära skatt. Detta kallas debiterad preliminärskatt. Läs om när, hur och varför du ska betala debiterad preliminärskatt.

Rot- och rutarbete

Det är du som utförare som ansöker om rot- och rutavdrag åt din köpare. Läs om vilka villkor som gäller och hur du ska gå tillväga för att begära utbetalning för utförda rot- och rutarbeten.

Betala in till skattekontot

Om du vet att du kommer att få ett underskott på ditt skattekonto bör du göra en extra inbetalning till skattekontot, för att undvika kostnadsränta.

Belopp och procent

Här hittar du belopp och procentsatser för till exempel fastighetsavgift och fastighetsskatt, prisbasbelopp samt för olika avdrag, till exempel reseavdrag.

Stöd schysst konkurrens

På sidan Köpa tjänster kan du läsa om hur du som företagare kan främja ett seriöst företagande, motverka svartarbete och verka för en konkurrens på lika villkor.

Skattebrott - ett hot mot vår demokrati

Varje år upphandlas varor och tjänster för mer än 600 miljarder kronor i Sverige. Av de pengarna fuskas 100 miljarder kronor bort. Ekonomisk brottslighet undergräver demokratin. Filmen har tagits fram av Skatteverket i samarbete med myndigheter och branschorganisationer.

Skatteverket

Till toppen