På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Periodisk sammanställning för moms

Här kan du lämna periodisk sammanställning för moms, uppgifter om omsättningar av varor och tjänster till momsregistrerade köpare i annat EU-land.

Information om e-tjänsten

  • Du som har fått en förfrågan – Felrapporterade uppgifter – kan numera även ändra belopp när du rättar det felaktiga VAT-numret i tjänsten ”Svara på förfrågan”.
  • Du som är enskild näringsidkare, firmatecknare eller VD kan se detaljerade kvittenser för den egna verksamheten i tjänsten ”Visa tidigare kvittenser”. Detta gäller även dig som har utsetts till ombud för att svara på förfrågan för ett företag.
  • Listan med de företag du har rätt att företräda är borttagen. Du kommer alltså manuellt att få ange momsregistreringsnumret på det företag som du vill använda e-tjänsten för.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 07-24

Om inloggningen

Mobil e-legitimation

Använd Mobilt BankID för att logga in på din dator.

Våra e-tjänster

Lär dig mer om våra smarta e-tjänster för företagare.

Ska du lämna många uppgifter?

Tjänsten förutsätter att du som lämnar uppgifterna kan logga in med e-legitimation. Ska du lämna många uppgifter kan du istället använda filöverföringstjänsten.

Om du behöver lämna periodisk sammanställning på blankett ska du använda blankett SKV 5740 som du kan beställa via Skatteverkets beställningstjänst eller Servicetelefonen, 020–567 000.

Ingen försäljning under månaden?

Du ska inte skicka in någon periodisk sammanställning om du inte har sålt någon vara eller tjänst under månaden.

Skatteverket

Till toppen