På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande kan det vara problem med att logga in på Mina sidor.

Logotyp, till startsidan

Inkomstdeklaration 1

Här deklarerar du som är privatperson, enskild näringsidkare eller delägare i aktie- eller handelsbolag.

Du som skaffade en digital brevlåda och anmälde konto senast den 26 mars kan få skatteåterbäringen redan till påsk (den 5–7 april), om du godkänner deklarationen senast den 29 mars utan att ändra eller lägga till något.

Deklarera senast den 2 maj.

Logga in till e-tjänsten

Om inloggningen

Så fungerar det

Mobil e-legitimation

Använd Mobilt BankID för att logga in på din dator.

Deklarera enkelt och säkert

I e-tjänsten har du alltid tillgång till de senaste uppgifterna. Ska du lämna en bilaga så finns rätt bilaga skapad åt dig med flera förifyllda uppgifter. Alla uträkningar och överföringar sker automatiskt. Du ser också hur det du ändrat eller lagt till påverkar din skatt.

På alla sidor i e-tjänsten finns det dessutom möjlighet att få hjälp. Genom att klicka på länken "Hjälp" uppe till höger får du hjälp med det avsnitt eller den bilaga där du för tillfället befinner dig.

Kvittens

När du har deklarerat så får du en kvittens på att din deklaration är mottagen. Kvittensen bekräftar att du har deklarerat och sparas i e-tjänsten. Är du osäker på om din deklaration har kommit in så kan du logga in i e-tjänsten på nytt och se din kvittens. Detta gäller även för dig som deklarerat genom att sms:a, ringa eller genom att använda appen.

Observera att om du har deklarerat på pappersblanketten kan du inte logga in i e-tjänsten för att se om deklarationen har kommit in till Skatteverket. Statusen ”Inskickad” i e-tjänsten avser endast deklarationer som har godkänts och skickats in via e-tjänsten, SMS, telefon eller appen.

Ska du godkänna eller göra ändringar?

Ska du bara godkänna din deklaration eller begära avdrag för resor till och från arbetet så kan du logga in med säkerhetskoder. Ska du göra några andra ändringar eller tillägg så behöver du logga in med e-legitimation (t.ex. BankID).

Anmäla ombud

Har du någon som sköter din ekonomi? I e-tjänsten Ombud och behörigheter kan du enkelt lägga till en person som ombud för att lämna dina deklarationer och hantera ditt skattekonto.

E-legitimation

Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Skatteverket

Till toppen