På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Funderar du på att starta en förening, stiftelse eller ett registrerat trossamfund? Är du redan igång och har frågor om hur du ska deklarera, ändra adress eller hur du avslutar din organisation? Här hjälper vi dig vidare.
Du som lämnat arbetsgivardeklaration på individnivå ska inte lämna någon årlig kontrolluppgift för dina anställda. Kontrolluppgifterna ska vara lämnade senast 31 januari.
Varje gång en medlem säljer hela eller delar av sin bostadsrätt ska bostadsrättsföreningen eller bostadsföretaget redovisa det till Skatteverket i en kontrolluppgift. Kontrolluppgifterna ska vara lämnade senast 31 januari.
Idrottsföreningar, fackföreningar och kulturföreningar är exempel på ideella föreningar. Följ checklistan för att komma igång.
Bostadsrättsföreningar är en form av ekonomisk förening.
En samfällighetsförening sköter en eller flera samfälligheter, till exempel en parkeringsplats, väg eller grönyta.
Ett vanligt syfte med en stiftelse kan vara att dela ut stipendier eller att stödja forskning.
Ni ska momsregistrera föreningen om ni har en ekonomisk verksamhet som gör att ni ska betala eller få tillbaka moms. Det är viktigt att ni kan visa att föreningen bedriver en ekonomisk verksamhet i samband med registreringen. Det kan ni visa genom till exempel avtal med kunder eller leverantörer.
Ni kan bli befriade från att redovisa och ta ut moms om ni har en försäljning på högst 30 000 kronor under ett beskattningsår.
Registrera er som arbetsgivare om ni betalar ut ersättning för arbete på minst 1000 kronor per person och år. Ersättning kan till exempel vara lön eller arvode.
Här kan du få fram viktiga datum för ditt företag. Då kan du lätt se när du behöver betala in skatter, deklarera eller när du får utbetalningar.