På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skatteverket och miljön

Skatteverket tar ansvar för miljön, bland annat genom att minska pappersförbrukningen. Du kan också hjälpa till. I stället för att beställa broschyrer och blanketter från oss kan du läsa eller hämta dem på vår webbplats. Du kan också använda våra e-tjänster.

Skatteverket är en myndighet med stor betydelse för miljöfrågorna. Vi måste ta ett samhällsansvar för vår yttre miljö. Därför bedriver vi ett målinriktat miljöarbete.

Hjälp oss att minska pappersförbrukningen

Vi arbetar hela tiden på att öka användningen av vår e-tjänster. När du som skattebetalare använder våra e-tjänster hjälper du miljön genom att antalet pappersblanketter och utskick minskar.

I stället för att beställa broschyrer och andra trycksaker från oss kan du läsa dem på vår webbplats. Det minskar också pappersförbrukningen och utskicken.

Vi arbetar aktivt

I våra trycksaker använder vi uteslutande miljövänligt papper, något vi har gjort sedan många år. Vi strävar själva i den dagliga hanteringen att minska antalet utskrifter samt att göra dem dubbelsidiga. När vi tar fram våra trycksaker gör vi layoutmässiga lösningar för att få så få sidor som möjligt.

Vi sorterar våra sopor och återvinner papper och annat material som inte längre används. Vi utnyttjar videokonferenser och vi prioriterar tåg när vi reser.

I stort sett alla våra nya förmåns- och tjänstebilar är miljöklassade. Vi arbetar aktivt på att minska energiförbrukningen i våra lokaler.

Vår inriktning

Hänsyn till miljön ska vara en integrerad del i vår löpande verksamhet.

Vi ska lämna största möjliga bidrag för att minska växthuseffekten, vilket vi gör genom att

  • väga in miljöaspekterna i resor och transporter
  • förebygga föroreningar och hushålla med våra ändliga resurser
  • väga in miljöaspekter när vi köper in varor och tjänster
  • öka medvetenheten om miljön hos våra anställda
  • att ständigt följa upp och förbättra vårt miljöarbete.

Miljön är allas ansvar.

Skatteverket

Till toppen