På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Branschsamverkan inom redovisning, revision och skatterådgivning

Skatteverket har sedan 2012 en samverkan med branschorganisationer inom ekonomisk redovisning, revision och skatterådgivning. Syftet är att ha en dialog om skattefrågor och att så många företag som möjligt ska redovisa rätt från början.

Branschsamverkan är öppen för organisationer som företräder medlemmar som är yrkesverksamma inom redovisning, revision och skatterådgivning. För närvarande ingår FAR och Srf konsulterna i samverkan.

Inom branschsamverkan diskuteras bland annat förekommande fel i skatteredovisning, information till företagare och medborgare, lagstiftning samt framtidsfrågor som exempelvis digitalisering.

Under perioden 2013 – 2015 genomfördes inom samverkan en pilotstudie som undersökte om kvaliteten på inlämnad skatteredovisning skiljer sig åt beroende på om uppgiftslämnaren har ett visst professionellt stöd eller inte. Studien har analyserats och utvärderats.

Skatteverket

Till toppen